Австралийският сенат oдобрява нови правила за ДУЛС

Организацията на сертифицираните оператори на БЛС в Австралия (Australian Certified UAV Operators Inc (ACUO)) приветства последния доклад на комисията по транспорт в Австралийския сенат, касаещ новото законодателство за ДУЛС. (Нещо непознато в България – бел. ред.)

“Докладът демонстрира, че комисията е придобила задълбочено разбиране на дроновете и свързаните с тях проблеми.” – казва Джо Урли, президент на ACUO. “Комисията е трябвало да вникне през различни интереси и да разбере, че не се опира до голямото разнообразие от приложения на технологията, трябва да се осъществи непрекъснат разстеж на индустрияята, безопасно и ефективно.”

Според ACUO законовите поправки на Австралийкста администрация за авиационна безопасност (CASA) от 2016 г. не са били в най-добър интерес за конкретно за аваиционната и обществена безопасност или по-общо за дрон-индустрията в Авсстралия. Докладите, касаещи дроновете, на службата за безопасност на трансппорта (ATSB) са се увеличили със 120% през последната година без тенденция да намаляват.

“Поправките на регулациите от CASA произтичат от общовъзприетия подход за безопасност и поради това ACUO поиска промени чрез комисията в сената, което доведе и до този доклад. Без тази интервенция комисията нямаше да има възможността да идентифицира проблемите в регулациите от CASA, нито да приложи някои от препоръките и така да запълни празнотите”.

От 10 препоръки направени от комисията в сената, ACUO може да проследи поне 7 свои предишни официални предложнения към тях.

Тези, които мислеха, че поправките на CASA от 2016 г. са добра идея, сега осъзнават, че докато икономическите фактори са имали значение в началото, негативните отажения върху авиационната и обществентата безопасност, сигурност и не на последно място професионализма на дрон-индустрията в Австралия, са ни оставили твърде изложени. Близо една трета от сертифицираните оператори са изпитали сериозни отражения на бизнеса си като резултат от поправките на CASA, които можеха да бъдат избегнати. Положително е разбирането коато ACUO среща в комисията и че новите препоръки са необходими. Тези основи включват:

  • Цялостен подход на правителството към оформлението на индустрията в бъдеще, включително и управлението на безпилотния трафик;
  • Основно обучение на всички дрон-оператори;
  • По-широки правомощия (извън CASA), включващи по-добра кооперация и уредени действия от полицията и местните власти.

“Приканяме Австралийското правителство да отговори решително при внедряването на препоръките оправени от комисията в сената”, казва Джо Урли.

Копие на доклада може да изтеглите тук:
https://www.aph.gov.au/sitecore/content/Home/Parliamentary_Business/Committees/Senate/Rural_and_Regional_Affairs_and_Transport/Drones/Report

Статията е предоставена с любезното съдействие на www.uvs-international.org, www.rps-info.com и www.rpas-regulations.com

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :