Аерокосмически център в Уелс се снабди със система за управление на дрон-операциите

Доставчикът на UTM (United Traffic Management) технологии Altitude Angel обяви, че аерокосмическият център Snowdonia е станало второто летище във Великобритания, което се е сдобило с платформа за управление на дрон-операциите GuardianUTM.

Разположеният в графство Гуинед (Уелс) аерокосмически център Snowdonia, е един от основните центрове в Европа за тестване на високо-технологични и иновативни летателни системи като дронове, електрически летателни апарати, балони, аеростати, както и летателни средства с възможности за достигане на зоните, близки до космическото пространство.

Карим Козлет – регионален мениджър на Altitude Angel коментира: “Аерокосмическият център Snowdonia играе доставя изключителни възможности за безопасно тестване и среда на развитие на летателни системи от “следващо поколение”. Вграждането на GuardianUTM Enterprise платформата ще може детайлно да управлява целия трафик в своето въздушно пространство, без значение дали става въпрос за безпилотни или пилотни летателни апарати. Така центърът ще се превърне в едно още по-безопасно, координирано и ефикасно място за опериране и тестване на различни летателни системи.”

Джереми Хоуит – аерокосмически център Snowdonia заяви: “Радваме се, че имаме възможността да добавим платформата GuardianUTM Enterprise към вече използващата се в центъра Beyond Visual Line of Sight (BVLOS). Така, в комбинация с промяната на въздушното пространство, която ще създаде постоянна “Рискова зона” (Danger Zone), ние вече имаме неконкурентна оперативна тестова среда за клиенти, които желаят да направят оценка на развитието на своите дронове.”

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :