Боинг се присъединява към британски изследователски проект, фокусиран върху безопасната интеграция на дронове

Боинг обяви своето присъединяване към Центъра за цифрови авиационни изследвания и технологии (DARTeC) – проект, който ще започне да функционира това лято в Кранфийлдския университет. Центърът има за цел да обедини изследванията в Обединеното кралство, свързани с цифровите авиационни технологии и интеграцията на дроновете в гражданското въздушно пространство. Конкретните изследователски области включват инфраструктура за сигурен обмен на данни, както и самоидентифициращи се технологии.

Боинг и властите на Кранфийлд вече повече от 25 години работят заедно по редица изследователски и технологични проекти. През 2008 година именно градчето стана домакин на откриването на Центъра за високи постижения в безопасното интегрирано управление на превозни средства – проект на Боинг, който към настоящия момент се обозначава със съкращението „IVHM Centre“. През 2017 година IVHM Centre стана част от основателите на DARTeC.

Боинг се присъединява към Aveillant, Blue Bear Systems Research, BOXARR, Connected Places Catapult, Кранфийлдския университет, Inmarsat, Медународната асоциация за въздушен транспорт (IATA), IVHM Centre, Saab, Satellite Applications Catapult и Thales. Всички те се обединяват в консорциум, който е получил финансова подкрепа от неправителствената организация Research England.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :