Датска безпилотна демонстрация в споделено въздушно пространство

Датският оператор на безпилотни летателни апарати Holo ще участва в поредица от мисии в рамките на линията на видимостта, провеждащи се в специална безпилотна зона в университетската болница в Одензе. Целта е да се прихванат хеликоптери за спешна медицинска помощ и да се демонстрира способността за прекъсване на мисия преди стигането до болницата.

Holo провежда обучение на пилоти на летище Ханс Кристиан Андерсен, за да се увери, че системата за управление на безпилотния трафик, процедурите за безопасност и самият дрон ще работят достатъчно ефективно.

Holo участва в датския проект HealthDronе – тригодишен иновационен проект, финансиран от Фонда за иновации на Дания. Целта на проекта е да се разработят и тестват дронове за нуждите на здравеопазването – транспортиране на проби от пациенти, на лекарства и медицинско оборудване между болнични звена, на медицински практики и работници, които правят посещения в домовете на пациентите.

През декември 2020 година HealthDrone получи одобрение след оценка за специфичните оперативни рискове при полет отвъд линията на видимостта, провеждащ се на датския остров Аеро. В програмата е планирано стартирането на полети с безпилотни летателни апарати отвъд линията на видимостта по 5-километров маршрут в рамките на несегрегирано въздушно пространство. Полетите ще се проведат през 2021 година, спомагайки на партньорите за установяване на надеждни и ефективни товарни маршрути за дронове.

За повече информация посетете:

https://sundhedsdroner.dk/index.php?page=the-project

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :