Дрон кацна на летище „Ben Gurion“ успоредно с търговските полети

Израелското международно летище „Ben Gurion“ получи своя първи безпилотен летателен апарат на 16 септември. На този ден „Heron“, безпилотен летателен апарат, разработен и произведен от компанията „Israel Aerospace Industries (IAI)“, кацна на летището заедно с редица търговски полети, заемайки мястото си в гражданското въздушно пространство. В прессъобщение на корпоративната организация се казва, че въпросният безпилотен летателен апарат е излетял от летището в Айн Шемер, след което е кацнал на „Ben Gurion“ и е отлетял обратно за първоначалната си точка. Всички дейности по излитането, самия полет и кацането са били ръководени от контролната станция в Айн Шемер.

От „Israel Aerospace Industries (IAI)“ допълват, че успешното кацане доказва зрелостта на използваната от компанията операционна система Long Runner, позволяваща на безпилотните летателни апарати да излитат и кацат автоматично по маршрути на дълги разстояния (до и над 1500 км). Въпросната операционна система залага на сателитни комуникационни технологии и комбинация от точно програмирано излитане и способност за автоматично кацане.

„Heron“ вече се използва от военновъздушните сили на Израел, Германия и други държави с цел изпълнение на по-дълги стратегически и тактически мисии.

Екзекутивният вицепрезидент на „Israel Aerospace Industries (IAI)“ Моше Леви, който е също така и генерален мениджър на компанията за военна и авиационна техника, поясни: „Нашият безпилотен летателен апарат „Heron“ реализира значим пробив днес, кацайки за първи път на международно летище. В близко бъдеще сферата на авиацията ще трябва да предостави достъп на такива апарати до гражданските летища. Днес беше направена решителна стъпка в тази посока благодарение на упоритата съвместна работа на гражданските авиационни власти на Израел и Израелската летищна служба. Това е едно наистина страхотно постижение за „Israel Aerospace Industries (IAI)“ по отношение развиването и усъвършенстването на безпилотните летателни средства.“

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :