Европейската мрежа на демонстраторите на U-space

Европейската мрежа на U-space демонстраторите е създадена на 19 октомври 2018 от Европейската комисия и има за цел да подпомага проектите свързани с U-Space. Мрежата, всъщност, е форум, където всеки може да споделя своите познания, свързани с безопасността при опериране с дронове. Идеята е всички оператори на дронове да бъдат свързани, чрез единна система, която в същото време да прави машините видими, както за регулаторите, така и да гражданите.

В ядрото на системата е и Eurocontrol, като по този начин се вгражда компетентността на EASA и професионалните експертизи на развойна дейност по отношение на въздушния трафик. Целта е да се повиши нивото на безопасност при операции с дронове, така че те да станат все по-сигурни и „зелени“. Наред с това мрежата подпомага компетентните органи в разработването на няколко приложения, които да подпомогнат бизнеса с дронове. Тя е насочена към всички U-Space проекти, които биха развили Европейския пазар в този сегмент.

Потребителите на Европейската мрежа на U-Space изразиха желание да получат повече информация за тест-центровете да дронове в Европа. За тази цел от Eurocontrol е изготвила списък с подобни центрове и възможностите, които те предлагат, както и организациите, които биха могли да се възползват от услугите им. Списъкът съдържа и контактите на съответните центрове. Информацията е достъпна за всяка държава в Европа, която е предоставила данни за своите Тест-центрове. От Eurocontrol се надяват, че посредством списъка всяко лице, организация или институция ще има възможност да подбере най-подходящата за тях зона за тестове, като в същото време се засили и сътрудничеството между операторите.

https://www.eurocontrol.int/product/european-network-u-space-demonstrators

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :