Коментар на предложените регулации за Отдалечена идентификация

Коментарът е на Гари Мортимър автор и редактор на: https://www.suasnews.com/

Според мен това няма нищо общо със сигурността. Всичко се прави с цел освобождаване на ниските нива от въздушното пространство за доставки. Не забравяйте, че въпросните стандарти са много по-високи от тези, на които се очаква да отговорят пилотираните летателни средства, за да бъдат съвместими с типа авиация, продължаваща да причинява смъртта на редица хора.

За съжаление много участници, които отскоро са част от индустрията на търговските услуги с дронове, са напълно заблудени и вярват, че това е всичко необходимо им, за да правят милиони.

С приблизително 1.5 милиона дронове и 155 000 дистанционни пилоти, които са регистрирани във Федералната авиационна администрация, способността за определяне на тяхната идентификация и моментна локация е от ключово значение за държане на безпилотните летателни средства на безопасни разстояния от други обекти във въздушното пространство.

Насърчаваме почитателите на дроновете, както и всеки, който се интересува от темата за авиационната безопасност, да прочете предложеното за приемане правило от  Федералната авиационна администрация. Съвсем скоро ще бъде даден стартът на 60-дневен период за коментари и обратна връзка, които биха ни помогнали да съставим окончателните правила с оглед повишаване на безопасността и сигурността в родното въздушно пространство.

Оборудването на дроновете с дистанционни технологии за идентификация ще доразвие предишните стъпки, предприети от Федералната авиационна администрация и участниците в индустрията на безпилотните летателни средства за безопасно интегриране на различните типове операции. Част от тези стъпки са правилата за малки безпилотни летателни средства с тегло под 55 паунда, както и системата за одобрение и уведомление на ниска височина, благодарение на която се автоматизира процесът по кандидатстване и получаване на разрешение за извършване на операции във въздушното пространство.

Всички тези усилия са насочени към регулирането на по-сложните операции, включително такива на ниска височина и отвъд линията на пряката видимост. Трябва да се стремим към система за управление на трафика, която държи дроновете на безопасно разстояние от останалите обекти и ги интегрира по най-добрия начин в цялостното въздушно пространство.

Предложеното правило за идентификация ще се прилага за всички дронове, регистрирани според изискванията на Федералната авиационна администрация (дронове за любителски цели с тегло под 55 паунда не е нужно да се регистрират), както и за чужденците, които управляват граждански дронове на територията на Съединените щати.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :