Няколко важни документа, свързани с безпилотните летателни апарати

Кодекс за поверителност

Този документ е практическо ръководство за оператори и пилоти на дронове, свързано с изискванията за поверителност и защита на данните. Кодексът може да помогне на отделните компании да планират по-прецизно своите дейности и да установят формализирани правила за поведението на служителите си. Правила, които биха минимизирали влиянието на операциите с безпилотни летателни апарати върху личния живот на хората и улеснили спазването на изискванията, залегнали в Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).

Шаблон за оценка на въздействието върху защитата на данните

Оценка на въздействието върху защитата на данните (DPIA) e процедура за управление на риска, която се изисква от член 35 на GDPR за всички случаи, свързани с обработка на лични данни. Особено внимание трябва да се обърне на случаите, при които въпросната обработка е „възможно да доведе до висок риск за правата и свободите на физически лица“.

Предполетен контролен списък

Предполетният контролен списък е предназначен за проверка на основните аспекти, свързани с поверителността и защитата на данните, преди дронът да излети. Той е изключително лесен и удобен за прилагане документ, който по никакъв начин няма да затрудни или възпрепятства пилотите в процеса по изпълнение на стандартните им задължения и отговорности.

Ръководство за поверителност чрез дизайна

Ръководството за поверителност чрез дизайна е насочено към производителите на дронове и цели да им помогне да приложат изискванията за поверителност в процеса по проектиране и изграждане на безпилотните летателни апарати.

Повече полезна информация може да откриете на: https://dronerules.eu/bg/

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :