Предстоят избори за работни и фокус групи към „Drone REGIM“

В съответствие с решенията, взети по време на срещата на инициативата „Drone REGIM“ от 23 май 2019 година, и вземайки предвид получените допълнителна информация, препоръки и насоки, европейското дрон-общество взе решение за промяна на своите приоритети в посока на следните области: Обучение и квалификация; Операции; Създаване на осведоменост; Стандарти; Стандартни сценарии, преразглеждане дейностите на отделните работни групи и стартиране на втора фаза от инициативата.

Регистрацията за участие, която е отворена за кандидати от всички страни, вече е достъпна онлайн (https://uvs-international.org/working-groups/drone-regim-participation-registration-form/). Крайният срок е 13 септември 2019 година. Изборът за лидери и секретари на работни групи ще се проведе в периода между 16 и 27 септември. Изборът за ръководители и секретари на фокус групите пък е предвиден за 30 септември – 4 октомври. Всички изборни резултати ще бъдат обявени на 7 октомври.

Целта на тези избори (инициирани от UVS International) е да се изградят структура и методология за работа, позволяващи обединението на членовете на европейското дрон общество в международни работни групи с акцент върху малките и средните предприятия. В рамките на въпросните работни групи трябва да се изготвят общоприети документи за основните насоки на дейността, да се даде принос към усилията за изграждане на единни стандарти, както и в координация с националните авиационни власти да се изведат съгласувани препоръки по теми, приемани от дрон обществото като приоритетни.

„Drone REGIM“ обединява участници със следните компетенции: аеронавигационни информационни услуги, аеронавигационно обслужване, консултантски услуги, оператори и производители на дронове, производители на хардуер, свързан с дроновете, летателни училища, правни услуги, квалифицирани организации, регулатори, научни организации, специализирани медии, технологични клъстери, зони за тестове и демонстрации.

В контекста на въвеждането на новите правила за регулация на дронове на територията на Европейския съюз, основните цели са свързани с:

  1. Засягане на въпроси, свързани с регулацията, които са отговорност на отделните страни – членки на Европейския съюз.
  2. Принос към хармонизирането на националните подходи по тези въпроси, вземайки предвид съществуващите документи и добри практики.
  3. Принос към ускоряването на процесите по хармонизация на европейско ниво в тази сфера.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :