Публикувани са заключенията и препоръките за безпилотното въздушно пространство от проекта PODIUM

Вече са публикувани официалните заключения и препоръки за безпилотното въздушно пространство, направени при изпълнението на проекта PODIUM, който се финансира с подкрепата на програма „SESAR Horizon 2020“. В рамките на проекта бяха проведени демонстрации на безпилотни услуги и технологии на територията на пет обекта в Дания, Франция и Холандия. Главният извод от тези демонстрации е, че при всички заинтересовани страни се наблюдава много високо търсене на иновативни решения по отношение на безпилотното въздушно пространство. Решения, които са способни да облекчат процеса по получаване на разрешения за полети с дронове, както и да повишат ситуационната осведоменост с оглед гарантиране безопасността и ефективността на самите полети.

Според заключенията на проекта услугите във връзка с безпилотното въздушно пространство, които ще бъдат използвани преди излитане, на практика са готови за внедряване. Нужни са обаче още действия, за да се гарантира, че въпросните услуги ще оказват необходимата подкрепа и по време на изпълнението на полета.

Резултатите:

Основните резултати от проекта PODIUM могат да се видят на сайта на SESAR Joint Undertaking. Те са разделени на следните части:

Как да четем резултатите от проекта PODIUM?

  • Искате кратко въведение към проекта PODIUM и основните резултати от него? Препоръчваме ви да прочетете резюмето, както и заключенията и препоръките в доклада за демонстрациите на PODIUM (D1-2).
  • Искате да научите повече за услугите, обектите, оперативните сценарии, подхода за валидиране и т.н.? Препоръчваме ви да прегледате по-внимателно целия доклад за демонстрациите на PODIUM (D1-2) и може би частта за Концепция и архитектура (D2-1).
  • Вие сте истински фанатик по отношение управление на трафика в безпилотното въздушно пространство и искате да научите всички подробности, свързани с проекта PODIUM? Можете спокойно да прегледате пълните резултати, публикувани за свободен достъп в сайта на SESAR Joint Undertaking.

Целта на проекта PODIUM е генериране на операции с дронове, разполагащи със системи за управление на безпилотния трафик. Основни партнори в този проект са EUROCONTROL (координатор на проекта), Airbus, Delair, Drone Paris Region, DSNA, Integra Aerial Services, Naviair, NLR, Orange и Unifly. PODIUM подкрепя U-space, европейската визия за безопасно, сигурно и ефикасно справяне с безпилотния трафик, реализирането на която е ключов фактор за това нарастващият пазар на дроновете да донесе ползи в икономически и социален план.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :