Първи съгласуван правилник за операторите на дронове в Европа

Операторите на търговски и потребителски дронове в цяла Европа могат да очакват съвсем скоро излизането на ясни и съгласувани правила за своята дейност.

В специално изявление компания DJI, която взе дейно участие в процеса заедно с други заинтересовани страни от сферата на безпилотните летателни апарати, изрази позиция, че новите правила и изисквания ще направят сектора по-силен.

Кристиан Струве, ръководител на отдел „Връзки с обществеността“ за Европа в китайската компания, коментира:

„Вярваме, че тези нови хармонизирани оперативни и технически изисквания ще улеснят и насърчат още по-големия възход на индустрията на дроновете в Европа. Вече потребителите ще могат да извършват операции със своите дронове и в чужбина, без да се притесняват от различия в нормативната рамка, а търговските оператори ще имат възможност да открият представителства в нови държави и съответно да разширят бизнеса си.“

Той добави: „Създаденият нов хармонизиран правилник за операциите с дронове е първа важна стъпка към повишаване на авиационната безопасност, засилване на съдействието и разбирането на операторите на безпилотни летателни апарати и поддържане на отворено към иновации европейско въздушно пространство. Радостни сме, че ще бъдем част от тази успешна история, която ще се разгръща постепенно във времето, тъй като предстои правилата да влязат в сила през следващите четири години.“

От DJI също така добавиха, че очакват с нетърпение да видят новите възможности, които ще се появят в сектора благодарение на консолидираната правна рамка. Компанията се надява, че посредством въпросната рамка ще бъде възможно предоставянето на техническа експертиза, както и на различна друга помощ и асистенция, необходима на участниците и заинтересованите страни в сферата на безпилотните летателни апарати.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :