Система за управление на безпилотния трафик на Африканския форум

Altitude Angel беше избрана за главен доставчик на системи за управление на безпилотния трафик за Африканския форум за дронове и Предизвикателството на езерото Киву. Събитията ще се проведат през февруари на брега на езерото Киву, което е част от територията на африканската държава Руанда.

Според говорител на Altitude Angel компанията ще предостави своите услуги и системи напълно безплатно, като единствено ще й бъдат покрити направените външни разходи.

Ето какво се казва в официалното прессъобщение на Altitude Angel:

„Африканси форум за дронове 2020 включва симпозиум, експозиция, конкурс за бизнес планове и поредица от състезания с дронове, които трябва да покажат как новите технологии биха могли да подобрят живота на хората в труднодостъпните селски общности. Част от инициативата са редица заинтересовани страни, сред които Световната банка, правителствения отдел „Международно развитие“ на Обединеното Кралство, Световният икономически форум, Световната програма за храните, УНИЦЕФ, Danida (правителственият отдел „Международно развитие“ в Дания) и други партньори, сътрудничещи си с правителството на Руанда. Симпозиумът и експозицията ще се проведат в столицата Кигали от 5 до 7 февруари, а състезанията с дронове ще стартират на 8 февруари. Предизвикателството на езерото Киву ще илюстрира съществуващите в световен мащаб приложения за управление на въздушното пространство, доставки и автономни полети.“

Altitude Angel ще влезе в ролята на основен доставчик на услуги за управление на безпилотния трафик за Африканския форум за дронове и Предизвикателството на езерото Киву 2020, предоставяйки за събитията FIMS (Система за управление на полетната информация). По време на Предизвикателството всички други системи за управление на трафика, безпилотни производители и доставчици ще си взаимодействат със системата на Altitude Angel. Така се гарантира, че всички операции ще могат да бъдат следени от местните системи за контрол на въздушния трафик, предназначени за безопасното интегриране на полетите в локалното небе. Резултатите от Предизвикателството ще демонстрират в пълна степен способностите на дроновете да подобрят качеството на хуманитарните и търговските операции.

Районът около езерото Киву в Руанда беше избран за този симпозиум, тъй като в него са налице всички логистични предизвикателства, на които безпилотните летателни апарати са предназначени да отговорят. Въпросният район е гъсто населен, разположен в близост до водни пространства и заобиколен от хълмове, трудни за преодоляване от традиционните сухопътни превозни средства. Генералният директор и основател на Altitude Angel Ричард Паркър също каза няколко думи за избора на компанията за водещ доставчик на системи за управление на въздушния трафик за Предизвикателството на езерото Киву 2020. „Потенциалът, който носят дроновете за трансформиране на живота и бизнеса в Африка, е изключително голям.  Пред държавите от континента стои уникалната възможност да внедрят новите технологии и да постигнат позитивна промяна, засягаща цялото население. Африканският форум за дронове и Предизвикателството на езерото Киву ще покажат въпросния потенциал и ние сме много развълнувани да бъдем част от този важен процес.“

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :