Стъпка в развитието на въздушната градска мобилност в Германия

На 28 юни Федералното Министерство на транспорта и дигиталната инфраструктура на Германия (BMVI) е подписало споразумение за сътрудничество за развитие на въздушната градска мобилност с някои региони на страната.

 Според изданието Hamburg Aviation, Андреас Шауър, Федерален министър на трансорта и дигиталната инфраструктура ще се опита да развие т.нар. четвърти модел на Въздушна градска мобилност в районите Аахен, Инголщат, Хамбург и Норт Несе. В интервю пред портала Шауър казва:

Днес стартираме една иновационна мрежа за използване на дронове в Германия. Ааахен, Инголщат, Хамбург и Норт Несе ще станат пионери при вграждането на въздушната мобилност. В бъдеще се надявам да работим дори в още по-близко сътрудничество, за да постигнем целта си, а именно – да накараме иновациите да заработят. Ноу-хауто “Направено в Германия” отново е на дневен ред. За да постигнем крайните си цели, ние ще актимивираме цялата система: дрон-обществото, старт-ъп комнпаниите в сегмента, градове и общини. А крайната цел е да направим Германия водеща сила за дрон-иновациите. Не на последно място, имаме желанието да покажем на гражданите как дроновете ще направят живота им по-лек в много отношениия.

Михаел Уестагеман – сенатор по въпросите за икономиката и иновациите заяви:

Share Now

Хамбург е водещ център и модел на регион с Въздушната градска мобилност от 2018 г. и с проекти като Medifly (транспортиране на медицински стоки чрез БЛА) или UDVeo (насочен към ефикасния контрол на въздушния трафик на БЛА), показва, че бъдещето върви именно в тази насока. Използването на няколко приложения едновременно изисква висока степен на гъвкавост, когато става въпрос за бъдещето на мобилността. Трябва да намерим и отговор на въпроса до каква степен дрон-иновациите наистина биха имали смисъл и как те могат да ни помогат ефективно. Тук социалното възприятие е на първо място. Трябва да посрещнем тези предизвикателства заедно, с федералното правителство и с други райони в Германия, където вече се лети по този начин.”

         Предстои да бъдат решени няколко въпроса свързани с горепосочения четвърти модел на Въздушна градска мобилност:

  • конструкция и реконструкция на инфраструктурата – мрежата налага разработване на технически и законови решения, например изграждане на инфраструктура с различни възможности за комуникации и средства за зареждане;
  • интеграция на въздушното пространство – мрежата налага разработването на реални лаборатории и тестови полета за операторите на U-Space;
  • най-добри практики – мрежата налага съвместно контролиране на въздушния трафик, както за БЛА, така и за пилотирани летателни апарати.
  • обществено възприемане – мрежата налага по-задълбочена информираност на обществото, навлизане в детайли и обучение по темата за въздушнага градска мобилност

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :