Съвместен център за УВД/бУВД на летище Баку

Международното летище в азербайджанската столица Баку ще се превърне в дом на първия в света интегриран контролен център за УВД (управление на въздушното движение) и бУВД (управление на въздушното движение на безпилотните системи). Работата по изграждането на този център ще приключи през 2020 година, по думите на Дерик Ксионг, съосновател и главен маркетинг директор на компания eHang. Тя е един от инициаторите на проекта. Когато контролният център бъде завършен, от него ще може да се наблюдава трафика на безпилотни летателни апарати (дронове) около летището, с помощта на 3D модел на въздушното пространство. Самите дронове ще бъдат идентифицирани и проследявани посредством 4G мобилна мрежова връзка.

EHang е разработил проекта за контролен център съвместно с азербайджанската компания за ръководство на въздушното движение AZANS и ABRAHAM TECHNOLOGIES LTD. Крайната цел на въпросния център е да позволява контрол над полетите на безпилотни летателни апарати за граждански цели, както и автоматизация на процедурите по сертифициране и издаване на разрешения за полетни процедури.

Според господин Ксионг подобни проекти се разработват също така в Русия и Казахстан. „Това ще бъде първият интегриран център, в който мениджмънтите на пилотирания и безпилотния трафик са обединени, давайки възможност на контрольорите да управляват максимално прецизно и ефективно и двете системи,“ допълва господин Ксионг.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :