Съвместна инициатива за въздушна свързаност

ACJA или Съвместна инициатива за въздушна свързаност е инициатива за сътрудничество между GUTMA (Глобална асоциация за управление на безпилотния трафик) и GSMA (Глобална асоциация на операторите на мобилни мрежи). Инициатива, която се фокусира върху насърчаването на обмена и разбирателството между авиационната и мобилната общности. Крайната цел е да се подобри взаимната информационна осведоменост, както и да се избегнат несъвместимости и неразбирателства между двете групи.

Има голям интерес към въздушните клетъчни мрежи както от страна на авиационната общност, така и от мобилната такава. Въпреки това двете общности досега са правили предимно собствени и независими изследвания по темата, което е довело до разминавания в техните разбирания, очаквания, приоритети и стандарти. 

ACJA си поставя за цел да постигне осезаем напредък по отношение преодоляването на тези разминавания. Това ще бъде направено посредством следните инициативи:

  • Създаване на платформа за заинтересованите страни от авиационната и мобилната индустрия, в която те да споделят своите възгледи.
  • Обучение на заинтересованите страни във връзка с всички релевантни стандарти. Тук е нужно да се гарантира, че участниците в Организациите за развитие на стандарти (SDO) във всяка една област са съобразени с разбиранията и нуждите на другите общности.
  • Определяне на потенциалните синергии между различните Организации за развитие на стандарти, които биха могли да бъдат от полза за употребата на клетъчни мрежи с цел управление на безпилотния трафик, както и координиране на безпилотните и пилотираните летателни средства.

ACJA се стреми да:

  • Улесни комуникацията между двете общности.
  • Засили процеса за привеждане в съответствие на работата на Организациите за развитие на стандарти от двете общности.
  • Търси взаимно приемливи системи, интерфейси и методи за насърчаване на оперативната съвместимост.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :