Федералната авиационна администрация на САЩ предлага нови възможности за партньорство

На 3 юни Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) обяви изменения в своята политика като отговор на поставените от Конгреса изисквания. В публично споделената информация са ясно посочени намеренията на FAA да си партнира с квалифицирани търговски субекти в проекти, чиято обща стойност възлиза на 6 милиона долара. Въпросните проекти са свързани с дейности по внедряването на безпилотни летателни системи в тестовите платформи, одобрени от Федералната авиационна администрация.

Обявлението беше направено чрез специално правителствено съобщение. Според него подобни потенциални партньорства ще спомогнат за преодоляване на пропастта между индустрията и различните тестови платформи. Което от своя страна ще позволи да се посрещнат ефективно някой от най-трудните и спорни технически и оперативни предизвикателства, както и да се утвърдят технологии с голямо значение за безопасното интегриране на безпилотните летателни апарати в националното въздушно пространство.

„Федералната авиационна администрация възнамерява да сложи край на пропастта между индустрията и тестовите платформи в името на успешното преодоляване на най-трудните технически и оперативни предизвикателства“, заяви изпълняващият длъжността ръководител на FAA Дан Елуел по време на симпозиум на Федералната авиационна администрация в Балтимор, посветен на безпилотните летателни апарати.

Кандидатите трябва да са способни да отговорят на посочените в програмата федерални изисквания, както и да представят съществуващи договорни отношения с тестови платформи или пък да демонстрират как финансирането от FAA ще им помогне да сключат такива.

Съответните компании, възнамеряващи да участват в програмата, също така е нужно да притежават техническата способност, позволяваща им да работят по тези важни интеграционни технологии:

  • разработване и прилагане на географски и височинни ограничения   
  • способности за прихващане и избягване
  • операции отвъд линията на видимост
  • нощни операции
  • операции над хора
  • операции с множество малки безпилотни летателни апарати
  • управление на трафика на безпилотни летателни апарати
  • други важни изследователски приоритети, като например подобряване защитата на данните посредством използване на най-новите технологии в сферата на безпилотните летателни апарати

Самият процес по кандидатстване се състои от две стъпки. Първата стъпка е свързана с изготвяне на резюме, което трябва да бъде подадено до 28 юни, 2019 година. Ако това резюме бъде прието, пълното предложение е нужно да се представи до 31 юли. Експертите на Федералната авиационна администрация ще вземат решение и сключат съответните договори в периода до 30 септември. Необходимото финансиране за партньорствата беше предоставено от Конгреса посредством Закона за консолидираните бюджетни кредити за 2019 година, така че средствата са вече налице.

За да изясни програмата и да направи целия процес максимално прозрачен, Федералната авиационна администрация на САЩ създаде страница с отговори на най-често задаваните въпроси по темата. FAA приканва заинтересованите търговски дружества да посетят страницата и след това да кандидатстват за финансиране по програмата.

Това сътрудничество между Федералната авиационна администрация на САЩ, частните търговски дружества и одобрените тестови платформи е чудесен начин да се гарантира и ускори интеграцията на пилотирани и безпилотни летателни апарати в контролираното въздушно пространство.

https://www.expouav.com/news/latest/the-faa-offers-new-partnership-opportunities-for-commercial-drone-entities/

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :