Чернова на пътна карта за стандартизация за безпилотни летателни апарати на ANSI е готова за коментари

Американският национален институт по стандартизация (ANSI) пусна днес за обществен преглед и коментира работен проект на пътната карта за стандартизация за безпилотни летателни апарати (версия 2.0), разработен от съвместната система за стандартизация на безпилотни летателни апарати (UASSC). Работните групи разработват проекта в продължение на няколко месеца след първото заседание проведено на 12 септември 2019 г.

Това искане изрично кани коментари, които представляват критични ревизии и/или необходими пояснения относно това, което е представено в документа. Въпреки че всички коментари са добре дошли, UASSC си запазва правото да запази коментарите за бъдеща итерация на документа, ако те не могат да бъдат разгледани в рамките на наличното време. Това може да включва например коментари за организацията на документа или проблеми, които не са адресирани. Работните групи на UASSC понастоящем са прекъснали работа и ще се съберат през май за справяне с представените коментари и финализиране на документа за публикуване до края на юни 2020 г.

Мисията на UASSC е да координира и ускори разработването на стандартите и програмите за оценка на съответствието, необходими за улесняване на безопасното интегриране на безпилотни летателни системи (БЛС) или дчонове в националната система на въздушното пространство с международна координация и приспособимост. Тя е фокусирана върху използването на БЛС в приложения за гражданска, търговска и обществена безопасност. Пътната карта идентифицира съществуващите стандарти и стандарти в развитието, определя къде съществуват пропуски и препоръчва допълнителна работа, която е необходима, включително график за нейното приключване и организации, които могат да извършват работата.

В крайна сметка документът има за цел да помогне за изясняване на сегашния пейзаж на стандартизацията, минимизиране на дублирането на усилията между организациите за разработване на стандарти (SDO), подпомага информирането на участието в стандартите и улесняване на растежа на пазара на БЛС. Самата UASSC не разработва стандарти.

Въпросите, разгледани в пътната карта, обхващат летателната годност; полетни операции; обучение, квалификация и сертифициране на персонала; инфраструктурни инспекции, екологични приложения, търговски услуги, безопасност на работното място и обществени операции по безопасност. Документът включва също кратко запознаване с дейностите на БЛС на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA), други федерални правителствени агенции на САЩ, SDO и индустрията.

Конкретните цели на Версия 2 включват разширяване на съдържанието, за да включват теми като честоти, градска въздушна мобилност и развлекателни операции; ангажиране на експерти по въпросите, които по-рано не са участвали; идентифициране на потенциално пренебрегвани пропуски; проследяване на напредъка от разработчиците на стандарти за справяне с препоръките на пътната карта; преглед на приоритетите; и по друг начин включващ обратна връзка.

„UASSC продължава да постига значителен напредък през изминалата година, за да определи стандартите, необходими за подкрепа на нарастващото използване на БЛС за безопасни граждански, търговски и обществени операции“, заявява президентът и изпълнителен директор на ANSI С. Джо Батия „Понастоящем каним коментари от широката общност на заинтересованите страни, за да информираме за по-нататъшното развитие на документа.“

Улесняването на ANSI на UASSC се подкрепя отчасти с участието на FAA, дирекция „Наука и технологии за вътрешна сигурност на САЩ“, ASTM International и други.

За ANSI


Американският институт за национални стандарти (ANSI) е частна организация с нестопанска цел, чиято мисия е да повиши глобалната конкурентоспособност на САЩ и качеството на живот чрез насърчаване, улесняване и защита на целостта на системата за доброволна стандартизация и оценка на съответствието. Членството му се състои от фирми, професионални общества и търговски асоциации, разработчици на стандарти, държавни агенции и организации на потребителите и труда. ANSI представлява и обслужва разнообразните интереси на повече от 270 000 компании и организации и 30 милиона професионалисти по целия свят.

Институтът е официалният представител на САЩ за Международната организация за стандартизация (ISO) и чрез Националния комитет на САЩ, Международната електротехническа комисия (IEC). За повече информация посетете www.ansi.org.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :