Япония приема законопроект за подкрепа на 5G и дрон технологиите

Японското правителство прие законопроект за подкрепа развитието на 5G технологиите в страната. То ще внесе въпросния законопроект в парламента с цел да започне да го прилага до средата на тази година.

Според доклад на Ройтерс (Токио):
„Японският кабинет прие законопроект за оказване подкрепа на компаниите, стремящи се да развиват сигурни 5G мобилни мрежи и дрон технологии. Това става на фона на нарастващата тревога сред местните политици заради засилващото се влияние на китайската 5G технология. Посредством законопроекта на компаниите, разработващи такива технологии, ще се даде възможност да ползват заеми с ниски лихви от финансови институции, които са свързани с правителството. За да могат да се възползват от тази опция обаче, компаниите ще трябва да представят проекти, покриващи стандартите за киберсигурност.

Според законопроекта компаниите, които внедрят надеждни 5G технологии, отговарящи на разписаните от правителството стандарти, също така ще могат да получат данъчни облекчения.

През декември 2019 година Япония представи данъчни мерки, целящи насърчаване на компаниите да влагат наличните си средства в стартъпи и други инвестиции, които да спомогнат за стимулиране на забавящата се икономика. Въпросните данъчни мерки бяха насочени и към подкрепа на компаниите в опитите им да се конкурират с китайските корпорации, при които напредъкът по отношение на 5G технологиите е доста осезаем.“

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :