Altitude Angel стартира първата по рода си услуга за разрешаване на конфликти в безпилотния трафик

Британската компания Altitude Angel обяви, че ще даде старт на първата в световен мащаб услуга за управление на безпилотния трафик, насочена към „разрешаване на конфликти“.

Според корпоративната организация това ще бъде огромна стъпка в посока превръщане на автоматизираните полети с безпилотни летателни апарати в ежедневна реалност.

Altitude Angel пояснява, че услугата ще даде на пилота или оператора възможност бързо, лесно и безопасно да проверяват за наличието на потенциални конфликти или сблъсъци по избрания маршрут. Това ще става благодарение на иновативната и проверена технология за сигурност на компанията.

Съответната услуга ще бъде достъпна през платформата за разработчици на Altitude Angel, като за нейното задвижване ще се използва операционната система на компанията GuardianUTM. Услугата за разрешаване на конфликти, обозначена със съкращението „CRS“ (Conflict Resolution Service), ще отговори на някои от най-значимите рискове, възпрепятстващи и до ден днешен провеждането на операции отвъд линията на видимостта.

В своето прессъобщение компанията също така отбелязва, че ако концепции като доставките на Amazon, извършвани посредством дронове, и „летящите таксита“ на Uber бъдат приложени на практика, повече от всякога ще е нужно гарантирането на висока степен на сигурност в безпилотния трафик. Степен на сигурност, означаваща, че хилядите безпилотни летателни апарати в небето се управляват безопасно и са напълно способни да се справят при възникване на конфликт преди или по време на полета.

В допълнение, се казва, че Услугата за разрешаване на конфликти, която стартира в стратегически клас на 23 юли и в тактически клас през септември, може успешно да изпълни така поставените цели.

Ричард Паркър, основател и главен изпълнителен директор на Altitude Angel, коментира: „Създаването на нашата Услуга за разрешаване на конфликти не бива да бъде подценявано. Това е важна стъпка напред не само за Altitude Angel, но и като цяло за бъдещето на автоматизираните полети. Способността на дроновете и автоматичните летателни апарати да планират стратегически своите полети, предвиждат потенциални конфликти и съответно да променят първоначалните си маршрути е критична по отношение на сигурността в нашето небе. Направената от нас стъпка е свързана преди всичко с координацията между пилоти на дронове, оператори и компании за управление на безпилотния трафик, извършвана преди началото на самите полети.“

Той добави: „Тактическите компоненти на Услугата за разрешаване на конфликти отговарят на най-голямото предизвикателство при полетите отвъд линията на видимостта. А именно как да се справим с неочакваното. Възможността да се предвиди и разреши конфликт по време на полета посредством удачни и навременни действия ще даде началото на истинска революция в сферата на автоматизираните полети. В този смисъл Услугата за разрешаване на конфликти ще се превърне в солидна основа, на база на която услугите с дронове и автоматични летателни апарати ще се разрастват и развиват във времето.“

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :