AW-Drones стартира портал, предоставяйки европейски „мегастандарт“

Информационният портал за стандартите за дронове е онлайн хранилище, което трябва да подпомогне Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) и Европейската комисия в техните предстоящи действия, свързани със сферата на безпилотните летателни апарати. Създадена като част от финансираната от Европейския съюз програма AW-Drones, онлайн платформата ще бъде доста полезна за реализирането на поставените от EASA и ЕК цели. Тя ще позволи бързото идентифициране на подходящите стандарти за прилагане на смекчаващи мерки, произтичащи от методологията на SORA. Влизайки в ролята на своеобразен компас, хранилището ще предостави т.нар. „магастандарт“ в Европейския съюз, който на практика ще свърже SORA със съществуващите индустриални стандарти и ще улесни дейността на операторите на безпилотни летателни апарати.

Обявявайки новия ресурс, заместник – координаторът на AW-Drones Марко Дучи каза, че данните ще се използват за „оценяване на това, което е обхванато от стандартите, класиране на наличните стандарти, определяне на удачния стандарт за всяко приложение и валидиране на набор от стандарти, отнасящи се към различни категории.“ Целта е да се улесни максимално достъпът до информацията, идваща от Европейската координационна група по стандарти за безпилотни летателни средства (EUSCG), както и от американски източници, включително ANSI, Eurocae, RTCA, ISO, ASTM, ADS-STAN и др.

DeepBlue и EuroUSC Italia, които са членове на проекта AW-Drones, дадоха своя принос за развитието на онлайн информационния портал. Те също така са разработили уеб базиран софтуер за улесняване приложението на методологията на SORA, носещ наименованието SAMWISE.

За повече информация посетете:

www.dblue.it

www.aw-drones.eu

www.eurousc-italia.it

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :