EUROCAE публикува примерни стандарти за операции по откриване и избягване на ниска височина

EUROCAE (Европейската организация за оборудване за гражданското въздухоплаване) обяви началото на отворени консултации за стандартите по програмата EUROCAE WG-105 SG-13, свързана със системите за откриване и избягване за безпилотни летателни апарати, опериращи на много ниска височина.

Проектът ED-267, представляващ „дефиниция за оперативните услуги и средата за откриване и избягване при операции на много ниска височина“, е предназначен да осигури именно тези толкова необходими стандарти за оперативните услуги и среда, насочени към подобряване способностите на безпилотните летателни апарати за осъществяване на операции по откриване и избягване на много ниска височина.

Становището на Европейската група за стандарти:

„Този проект осигурява базата за оценяване и установяване на изискванията за експлоатация, безопасност, представяне и оперативна съвместимост по отношение на способностите за откриване и избягване. Неговата цел е да характеризира способностите на безпилотните летателни апарати  и да определи взаимодействието им с външни поддържащи услуги, други обекти във въздушното пространство и цялостната среда, в която оперират летателните средства от подобен тип. Проектът съдържа също така изисвания за операции на голяма височина, които се считат за задължителни за доказване на необходимите способности на кандидата. Той трябва да бъде използван като подкрепящ документ във връзка с прилагането на програмата ED-78A/DO-264 за дефиниция на изискванията за безопасност и представяне, както и на такива за оперативна съвместимост. Проектът също така е считан за база за разработването на минимални стандарти за представяне на авиационните системи и минимални спецификации за операционно представяне, отбелязани в работната платформа на EUROCAE.

Читателите имат възможност да дадат своите оценки и коментари за предложения проект. Крайният срок за въпросните оценки и коментари е 30 юли 2019 година.

За повече информация: http://eurocae.net/news/posts/2019/june/eurocae-open-consultation-ed-267/

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :