EUROCAE публикува стандарти за прихващане на дронове в сътрудничество с RTCA

Европейската организация за оборудване за гражданска авиация (EUROCAE) публикува проектодокумент, свързан с „Оперативни услуги и дефиниция за околна среда на технологии за прихващане на дронове в контролирано въздушно пространство“. Документът носи наименованието ED-286 и е първият от общо три такива, които трябва да бъдат подготвени през следващите осем месеца. Работна група 115 на EUROCAE или EUROCAE WG-115 (C-UAS) и Специален комитет 238 на американската Радиотехническа комисия за аеронавтика (RTCA) си сътрудничат за разработване на стандарти, приложими за технологиите за засичане на безпилотни летателни апарати. Работна група 115 на EUROCAE е създадена в края на 2019 година, за да разгледа възможностите за противодействие на неоторизирани операции с безпилотни летателни средства, извършващи се в близост до летищата.

Коментари по отворената дискусия, свързана с проектодокумента, могат да се правят до 16 ноември 2020 година.

Научете повече от следния линк:

https://www.eurocae.net/news/posts/2020/october/eurocae-open-consultation-ed-286/

По време на пленарно заседание, проведено на 22, 23 и 29 септември тази година, Работна група 115 реализира две значими постижения, свързани със спешните нужди на летищата и авиокомпаниите:

Първо, на пленарното заседание беше одобрено Дефиницията за оперативни услуги и околна среда (OSED) на технологии за прихващане на дронове в контролирано въздушно пространство да премине в етапа на отворена дискусия. Проектодокументът ED-286 вече е достъпен за коментари, които трябва да бъдат направени в периода до 16 ноември 2020 година.

Второ, съвместната работа навлиза в своята следваща фаза, в рамките на която ще бъдат разработени два стандарта: Изисквания за безопасност и представяне (SPR) и Изисквания за оперативна съвместимост (INTEROP).

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :