FAA „в преговори с Япония, Нидерландия и Австралия за LAANC“

FAA (Федералната авиационна администрация на САЩ) води разговори с правителствата на Япония, Нидерландия и Австралия относно внедряването на нейни иновативни концепции в тези страни. Става въпрос за концепции като тази за способността за разрешение и уведомление на ниска височина (LAANC). Информацията беше съобщена от Тери Бристол, главен оперативен директор на Организацията за въздушен трафик към FAA по време на тазседмичния симпозиум за дроновете FAA/AUVSI.

Според Тори Бристол концепцията за разрешение и уведомление на ниска височина вече е внедрена в 400 съоръжения на територията на около 600 летища в САЩ. До края на май, близо 320 хиляди разрешения са били издадени посредством тази концепция, като 19 партньорски организации работят заедно с Федералната авиационна администрация за предоставяне на услугите, свързани с LAANC. Девет от въпросните организации се занимават с предоставяне на допълнителни координационни услуги, за да позволят безпроблемното осъществяване на полетите, за които са налице разрешения.

Осем други организации са кандидатствали за правото да предоставят услуги по концепцията, а Федералната авиационна администрация смята да започне работа с одобрените кандидати през септември. Плановете за септември включват също така въвеждане на услуги, свързани с LAANC, при нови договорни условия, като съответните услуги трябва да бъдат внедрени в обектите на Министерството на отбраната.

„Смятаме, че можем да подобрим дори още повече ситуацията, като намалим размера на всяка решетъчна клетка в картите на безпилотното въздушно пространство. Това ще ни позволи да освободим по-голямо количество въздушно пространство, да увеличим максимално използваемите зони, както и по-лесно да издаваме разрешения, когато необходимите условия за безопасност са налице“, каза Тери Бристол.

„Получихме 53 000 коментара (относно предложените правила за дистанционен идентификационен номер) до края на март, когато завърши периодът за даване на такива. На тази база възнамеряваме да издадем окончателните правила през декември“, заключи тя.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :