FAA издава ръководство за спешни операции с дронове

За да подкрепи одобрението на „тактически операции отвъд линията на видимостта“, Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) издаде ръководство за отказите от такива операции, насочено към първите реагиращи лица на спешни операции с дронове. FAA по принцип въведе концепцията за „тактически операции отвъд линията на видимостта“, за да стимулира операциите с безпилотни летателни апарати, които се провеждат далеч от гъстонаселени места и при които гаранциите за безопасност могат да бъдат подсилени благодарение на конкретно местоположение или приложение.

По време на извънредни ситуации с оглед защитата на човешкия живот се налага изпълняващите спешни операции да притежават способността да управляват своя безпилотен летателен апарат отвъд линията на видимостта. Така ще може да бъде дадена точна оценка на оперативната среда, като например да се получи ясна картина за развитието на голям и структуриран пожар, да се извърши въздушно проучване на голяма покривна зона при протичащ в момента обир или да се прелети над силно залесена зона в търсене на изчезнал човек. За да подкрепи капацитета за извършване на спешни операции на публичните оператори на безпилотни летателни средства, FAA може да одобри проекта за отказ от тактически операции отвъд линията на видимостта – 14 CFR 91.113.

Тези временни полети отвъд линията на видимостта се използват както за намаляване на рисковете за първите реагиращи лица, така и за гарантиране безопасността на обслужваните от тях общности. Федералната авиационна администрация ще издаде предварително (след получаване на пълно и точно заявление) отказ от 14 CFR 91.113, който би позволил провеждането на тактически операции отвъд линията на видимостта с безпилотни летателни апарати при специфични условия и изисквания.Тези изисквания са описани в ръководството, съпътстващо процесите по кандидатстване и одобрение.

Можете да разгледате ръководството оттук:
https://www.faa.gov/uas/public_safety_gov/public_safety_toolkit/media/TBVLOS_Waiver_Final.pdf

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :