FAA планира стартиране на RemoteID през 2021 година

Федералната авиационна админстрация на САЩ (FAA) планира да разполага с услуга за дистанционна идентификация на дронове в срок до 2021 година. Това става ясно от документи, разпространени от водещото в авиационната индустрия списание Avionics International. Припомняме, че в началото на май FAA избра осем компании за сключване на договор, на базата на който те ще подпомагат организацията в разработване на технологичните изисквания за съответната услуга.

В документите, получени от Avionics International, се намеква, че оригиналните планове за създаване на „изходен поток“ от данни, автоматично преминаващи към сървъри на FAA, са били отложени. Въпросното отлагане ще бъде „в полза на услугата за откриване и синхронизация (DSS), дефинирана в стандарта за дистанционни идентификатори, който беше публикуван от ASTM International. Вместо национална система за управление на безпилотния трафик, изглежда FAA заедно с други квалифицирани агенции и публични организации ще се насочи към генериране на информация за полетите чрез услугата DSS. Тази услуга ще бъде приложена посредством съчетание от безпилотни изследователски решения, базирани на мрежова система.“

Avionics International съобщава също така, че „кохортата“ от компании се стреми към скорост на актуализиране на информацията за дистанционната идентификация „поне веднъж на минута“.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :