Frontex търси придобиване на услуги за въздушен надзор

FRONTEX иска да придобие услуги за въздушно наблюдение на морски цели посредством безпилотна система, в клас „MALE RPAS“, която действа на средна надморска височина. Услугите ще бъдат предоставяни в Гърция и/или Италия и Малта в рамките на договор, подписан между FRONTEX и конкретен изпълнител. Въпросните услуги за въздушен надзор ще включват предаване и споделяне на данни в реално време според заявените формати. FRONTEX търси цялостна услуга, съдържаща необходимите технически и човешки ресурси, в това число приложимите разрешения и сертификати. Референтният номер за този проект на FRONTEX е FRONTEX/OP/888/2019/JL/CG. Крайният срок за подаване на предложения изтича на 14 ноември 2019 година. Пълната тръжна документация може да бъде намерена на следния адрес: https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=5444.

Забележка 1: Преди две години дейността на FRONTEX беше разширена, за да се превърне тя в Европейска агенция за гранична и брегова охрана. Новите функции и увеличените ресурси на практика трансформираха FRONTEX в оперативния инструмент на ЕС за отговаряне на всички появяващи се предизвикателства по външните граници.

Забележка 2: През 2018 и 2019 година FRONTEX стартира и проведе изпитание за дългосрочен морски надзор, действащ на средна надморска височина, с два различни размера платформи. Изпитанието се състоя в няколко района на Средиземно море, попадащи главно в гръцкото, италианското и малтийското въздушни пространства.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :