ICAO публикува бюлетин с насоки за безпилотните летателни системи

На 10 септември 2020 година Международната организация за въздушен транспорт (ICAO) публикува най-новия си електронен бюлетин с насоки за безпилотните летателни системи (EB 2020/43).

В изявлението на ICAO се казва:

„Целта на насоките е да дадат възможност на отделните държави да прилагат хармонизирани регулации на национално ниво за безпилотните летателни апарати. Регулации, които да се основават на най-добрите съществуващи в сферата практики. Въпросните насоки включват:

  • Правила на ICAO за регулацията на безпилотните летателни системи – части 101, 102 и 149, както и придружаващите консултативни циркуляри.
  • Насоки на ICAO за безпилотна помощ – специфични насоки за покрепяне на хуманитарната помощ и спешните операции.
  • Насоки за управление на безпилотния трафик – насоки за ефективно управление на трафика, свързан с безпилотните летателни апарати. Обединени са в обща рамка, съдържаща основните принципи за постигане на глобална хармонизация. Това е второ подобно издание.
  • Инструменти за безпилотните летателни системи – полезни инструменти, включително хранилище за разпоредбите, свързани с безпилотните летателни системи, на съответната държава – членка.
  • ICAO RPAS CONOPS – концепция за операции с дистанционно управлявани въздушни системи, предназначена за осъществяване на международни операции, които отговарят на стандартите по IFR.

За повече информация или за изтегляне на споменатите по-горе материали, посетете уебсайта на ICAO: https://www.icao.int/safety/UA/Documents/UTM-Framework%20Edition%202.pdf

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :