ISO публикува проект на стандарт за управление на безпилотния трафик

Според публикация в социалните мрежи на EuroUSC Italia, на 24 септември старшият партньор на компанията Филипо Томасело е представил първият проект за стандарт 23629-12 на Международната организация по стандартизация (ISO). Въпросният стандарт е свързан с Управление на безпилотния трафик – Част 12: Изисквания към безпилотните услуги и техните доставчици.

Публикацията е направена в социалната мрежа LinkedIn и гласи: „Филипо е ръководител в проекта на ISO за стандарт 23629-12, който обхваща всички услуги, свързани с управлението на безпилотния трафик: критичните за безопасността, директно свързаните с безопасността и допълнителните услуги за оперативна подкрепа. Стандартът също така съдържа изисквания за сигурност, поверителност и организация на доставчика на услуги. Въпреки че стандартът на ISO сам по себе си няма да бъде законов регламент, неговото предназначение е да предостави на властите по цял свят приемливи начини за съответствие с очакваните регулации.

Работна група 4 единодушно взе решение да започне втори кръг от писмените консултации за стандарта 23629-12, които в съответствие с процедурите на ISO ще бъдат проведени във фазата „Проект на комитет“ (CD). В рамките на тази фаза ще бъдат поканени да представят свои писмени коментари не само членовете на Работна група 4, но и всички членове на TC/20, които са няколкостотин и са разпръснати по целия свят.

За повече информация: https://www.iso.org/standard/78962.html

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :