JARUS ще проведе виртуална пленарна сесия на 26 октомври

Хао Лиу, изпълняващ длъжността председател на Съвместните органи за създаване на правила за безпилотните системи (JARUS), публикува писмо в социалната мрежа LinkedIn, с което кани заинтересованите страни на първата по рода си виртуална пленарна сесия на организацията, планирана за 26 октомври 2020 година. В писмото съответната виртуална пленарна сесия е описана по следния начин:

  • Ще бъдат проследени предложенията, представени през есента на 2019 година в Ченгду (Китай) относно проекта „Future Work“ на JARUS. „Ще се търси евентуално съгласие между нашите членове за пътя, по който ще вървим занапред. В тази връзка ще бъдат приети актуализирани мисия, организационна структура и стандарти за работа, като посредством резолюция трябва да се постигне консенсус за новия работен план, важащ за следващите години.“
  • Виртуалната пленарна сесия ще се състои от две тричасови сесии, провеждащи се съответно на 26 октомври (понеделник) и на 30 октомври (петък).
  • Събитието ще бъде записано и предоставено на членове на JARUS, които нямат възможност да вземат участие в определените дати и часове. Ще бъде разрешено и гласуването по имейл с оглед стимулиране на максимално широко участие.

В писмото на JARUS също така се напомня, че позицията на председател на организацията е вакантна след оттеглянето на финландеца Юка Ханола. „По-рано през годината беше отправена покана за номинации за нов председател от Европа или Африка, но такива не бяха получени. Тази тема ще бъде обсъдена по време на виртуалната пленарна сесия, наред с предложението Хао Лиу да продължи да изпълнява фукциите на председател, докато бъде избран редовен такъв.“

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :