Raytheon и AirMap ще си сътрудничат за интегриране на дронове във въздушното пространство на САЩ

Американската компания Raytheon е подписала с AirMap стратегическо споразумение за сътрудничество по бъдещи проекти за безопасна интеграция на безпилотни летателни апарати в националното въздушно пространство, както и за използване на икономическите и социалните предимства от търговските операции с дронове, се казва в прессъобщение на корпоративната организация.

„AirMap поставя началото на нова ера в полетите с дронове“, заяви Мат Гилиган, вицепрезидент на Raytheon. „Безпилотните летателни апарати трябва да са способни да провеждат по безопасен начин операции във вече изградени структури на въздушното пространство, за което значително ще спомогне нашият опит.“

Споразумението ще бъде важна стъпка към комбинирането на професионалните експертизи на двете компании.

Създадената от Raytheon Стандартна система за подмяна автоматизацията на терминали, наричана със съкращението STARS, се използва от контрольорите на въздушния трафик в САЩ, за да осигурят безопасното разстояние между различните летателни средства, както и да предоставят надеждни данни на повече от 40 000 дневно излитащи и кацащи самолети на гражданските и военните летища.

AirMap е водещ световен доставчик на интелигентни системи за операции с безпилотни летателни апарати, чиито регистрирани ползватели са над 250 000. През 2018 година по-голямата част от регистрираните в САЩ търговски оператори на дронове са използвали именно системите на AirMap, за да им бъдат издадени повече от 45 000 автоматизирани разрешения за полети в контролирано въздушно пространство.

„Технологиите на Raytheon от десетилетия спомагат за безопасното и ефективно управление на операции в най-натоварените въздушни маршрути по света“, отбеляза Бен Маркъс, съосновател и главен изпълнителен директор на AirMap. „Те са идеалният партньор за AirMap по пътя към осигуряване на безопасни, ефективни и измерими операции с дронове в американското въздушно пространство на ниска височина между 0 и 400 фута.“

Двете компании подготвят обща демонстрация, която ще покаже как платформата на AirMap за управление на безпилотния трафик може да повиши осведомеността на контрольорите и тяхната способност за предотвратяване на потенциални инциденти между дронове и пилотирани въздушни средства в близост до летищата, както и за гарантиране на цялостната безопасност във въздушното пространство.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :