Skyward представя инструмент за оценка на риска

Софтуерната компания за управление на дронове Skyward представи инструмент за оценка на риска, чието предназначение е да помогне на мениджърите на програми за дронове проактивно да идентифицират и документират критичните рискове към отделните операции. Като допълнение към създадената от компанията платформа за управление на авиацията, приложението трябва да проследява и записва рисковете за определени екипи, които изпълняват десетки мисии. В рамките на своята работа с инструмента, пилотите и мениджърите отговарят на серия от въпроси, свързани с наличния риск, които са разработени от експертите на Skyward и се базират на най-добрите авиационни практики в уеб и мобилните приложения на компанията. Всеки отговор отвежда към дадено ниво на риск: ниско, средно или високо.

След отговаряне на въпрос се генерира обобщена оценка за риска, основаваща се на най-високия съществуващ риск и неизискваща прилагането на никакви сложни формули. В допълнение, потребителите биха могли да смекчат генерираното от системата ниво на риска: за целта просто трябва да добавят обяснение и да коригират съответното ниво на риска. Смекченият риск ще бъде отбелязан в обобщените данни, а въпросното отбелязване ще се синхронизира посредством софтуерната платформа на Skyward.

В заключение, оценката за риска на Skyward е създадена, за да помогне на пилотите да усвоят основите на управлението на риска преди стартиране на летателните операции, както и да предостави на мениджърите ясен поглед върху рисковия профил на тяхната организация.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :