Thales и Telstra обединяват усилия, за да осигурят управление на въздушното пространство в Австралия

Thales и Telstra, австралийски мобилен оператор, се споразумяха да си партнират в създаването на системи за управление на въздушното пространство на ниска височина, предназначено за пилотирани и безпилотни превозни средства, като например хеликоптери, дронове и частни въздушни таксита.

„Амбицията ни е използвайки експертния опит на Telstra, да създадем стабилна инфраструктура за дигитални комуникационни мрежи, която да подпомогне навигацията и наблюдението, необходими за сигурното управление на въздушното пространство на ниска височина,“ се казва в прессъобщение на компанията. „Разработеният от Thales и Telstra прототип на платформа за управление на въздушния трафик, наричана със съкращението LAAM (Low Altitude Airspace Management), е способен да интегрира пилотирания и безпилотния въздушен трафик, да генерира автоматични разрешения за полети на дронове и да осъществява динамично управление на въздушното пространство. Това сътрудничество между двете компании ще насърчи създаването и разпространението на нови продукти, услуги и иновации.“

Понастоящем Thales и Telstra работят усилено по въпросния прототип.

„Със значителното увеличение в използването на дронове във въздушното пространство, средният брой на дневните полети ще нарасне от хиляди в милиони. Това поставя пред нас както огромни предизвикателства, така и неограничени възможности. Употребата на дронове в Австралия ще доведе до повече ефективност и финансови ползи за голяма част от местните бизнеси. Thales си партнира с Telstra именно за да даде своя принос за създаването на спокойно и сигурно небе. Небе, позволяващо ни да подпомагаме успешно своите клиенти в интегрирането на безпилотни летателни апарати в контролирано въздушно пространство, както и да подкрепяме ползвателите на дронове да изпълняват своите цели бързо, ефективно и безопасно,“ заяви Крис Дженкинс, главен изпълнителен директор на Thales Australia.

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :