UAM Flying Forward 2020

Официалното стартиране на Flying Forward 2020 (FF2020) – изследователски проект, финансиран от Европейската комисия и Изпълнителната агенция за иновации и мрежи (INEA), бе обявено миналата седмица в рамките на програмата за изследвания и иновации „Horizon 2020“, се казва в прессъобщение.

FF2020 е европейски консорциум, който трябва да спомогне за ускоряване развитието на градската въздушна мобилност. В този консорциум влизат Brainport Development, Maastricht University, Serendipity и Nalantis, а подкрепящи партньори ще са AirMap, LUMO Labs, община Айндховен, Microsoft, Nokia Unifly, SKYCORP и община Оулу.

В прессъобщението се казва още: „FF2020 е тригодишен изследователски проект, чиято задача е да създаде нова екосистема за градска въздушна мобилност, съобразена с правителственото дигитално преобразуване на държавите – членки на ЕС, които се фокусират върху внедряването на системата за градска въздушна мобилност към инфраструктурата с пространствени данни на градовете.“

Опитите ще се проведат в пет различни европейски лаборатории: Кампуса на високите технологии в Айндховен, испанския град Сарагоса, Научен парк Тартус, Оспедале Сан Рафаеле, както и университета в Оулу. Консорциумът получава подкрепата на редица важни институции, сред които Общността на инициативите за градска въздушна мобилност (UIC2).

Прессъобщението продължава: „Приблизително половината от хората в световен мащаб живеят в големите градове, като се очаква до 2050 година техният дял да се увеличи до 80%.“ „Градската въздушна мобилност се явява като нова жизнена сила на модерните градове, критичен икономически фактор и стимулатор на интелигентното и устойчиво развитие. FF2020 отразява именно тази нова реалност.“

Финалната част на прессъобщението: „Консорциумът си поставя за цел да предостави цялостен проект за градска въздушна мобилност, включващ следните шест компонента:

  • Оперативно съвместим и мащабируем модел и рамка за управление.
  • Машиночитаема и изпълнима регулаторна рамка.
  • Отворена геопространствена дигитална инфраструктура, която се базира на пространствени уеб стандарти.
  • Рамка за идентичност на оператори, безпилотни летателни апарати и административни органи.
  • Технологичен агностичен сервиз и набор от инструменти.
  • Отговаряща на изискванията на ЕС рамка за оперативна съвместимост (техническа, семантична, правна, политическа и организационна).

Визуална презентация:

За повече информация:

https://ec.europa.eu/info/index_en

https://ec.europa.eu/inea/en

https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :