uAvionix, ProfiCNC и HEX интегрираха ADS-B IN система в автопилота „The Cube“

uAvionix, компания за проектиране и производство на оборудване за комуникация, навигация и обзор (КНО – CNS) за безпилотни и пилотирани летателни апарати, обяви началото на ново сътрудничество. Става въпрос за сътрудничество с CubePilot (ProfiCNC и Hex), проектант и производител на водещия в световен мащаб автопилот за безпилотни летателни апарати „The Cube“ (по-рано познат като “Pixhawk”). Целта на това сътрудничество е интегрирането на ADS-B IN система в CNS оборудването.

Иновативните продукти, които предстои да се появят на пазара през юли, интегрират потребителската ADS-B система на uAvionix за използване на честота 1090 MHz за функциите по засичане и избягване (Detect and Avoid – DAA). CubePilot, които с гордост използват отворената платформа ARDUPILOT, назад във времето са предоставяли „плъг енд плей“ функционалности за редица продукти на uAvionix с ADS-B IN и OUT системи, в това число PingRX, Ping2020i и Ping1090i. Поддръжката на тези продукти продължава в новия формат, позволяващ използване на ADS-B система на честота 978 MHz или интеграция на функционалност за ADS-B OUT.

С тази интеграция операторите на безпилотни летателни апарати ще могат да виждат издадените разрешения за полети наоколо посредством Mission Planner-а на Ardupilot. Това от своя страна ще направи възможно навременното достигане до дистанционния пилот на информация, позволяваща му да предприеме необходимите действия за избягване на сблъсъци и инциденти.

„С новосъздаденото партньорство uAvionix продължава своята мисия по гарантиране на безопасността и общата осведоменост на участниците във въздушното пространство.“, заяви Кристиан Рамзи, президент на uAvionix. „Вярваме, че ADS-B IN функциите трябва да бъдат задължителна част от всяка система за откриване и избягване на сблъсък (detect & avoid – DAA) за безпилотни летателни апарати, и това не бива е прекалено скъпо.“

„Безопасното интегриране на безпилотните летателни апарати във въздушното пространство на всяка една страна трябва да става посредством подход на всички участници, в който на първо място е поставена сигурността. Чрез партньорството си с uAvionix и практически безплатното за крайния потребител добавяне на ADS-B IN функциите, ние премахваме ценовите бариери, гарантирайки повече сигурност по отношение на операциите с безпилотни летателни апарати.“, каза от своя страна Филип Роуз, главен технологичен директор на Hex/ProfiCNC. „Вярваме, че тази обща осведоменост и съответно по-добрите възможности за предотвратяване на инциденти са важни стъпки към гарантирането на безопасно небе.“

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :