WavDrone ще изпробва полети отвъд линията на видимостта на тестова площадка в Ню Йорк

WavDrone, дъщерно дружество на Universal Power Industry Corporation, планира реализирането на тестови полети за изпробване на своите дронове, сглобени с въглеродни нанотръби, и технологии за прихващане на дронове. Въпросните тестови полети ще бъдат извършени на международното летище Грифис, бивша военновъздушна база край градчето Рим (щата Ню Йорк), която сега е превърната в тестова площадка на Федералната авиационна администрация. Съоръжението е част от простиращия се на територия от 50 мили коридор за  безпилотни летателни средства между градчетата Сиракуза и Рим. Целта на този коридор е да улесни тестването на операции отвъд линията на видимостта, като така позволи безопасната интеграция на дроновете в американското въздушно пространство.

От WavDrone твърдят, че техните тестови екипи разполагат с лиценз от Федералната авиационна администрация. Въпреки това обаче тестването на иновативните технологии в близост до базата на компанията, намираща се в Пало Алто (Калифорния), би създало допълнителни притеснения във връзка със сигурността поради съответните височини, разстояния и натоварени въздушни пространства, които нарушават съществуващите федерални регулации. Летището Грифис е разположено в рамките на въздушно пространство от клас D и има уникален статут, признат както от щатските, така и от федералните власти. Статут, който позволява на него да се провеждат пълен набор от тестове, свързани с нуждите на търговските и военните пазари.

Съоръжението може също така да се използва за сертифициране на оборудване, което да отговори на националните стандарти за тестване и проверка на съответствието с правителствените изисквания в сферата на безпилотните летателни апарати. Тони Чиу, президент на Universal Power Industry Corporation, заяви: „Много сме развълнувани да започнем тестовете, тъй като това е финалната стъпка преди представянето на първия от трите ни проекта, разработени за Военновъздушните сили на САЩ, за разглеждане и одобрение.

За повече информация посетете:

https://upinholdings.com/

Сподели публикацията : 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

прочети също

блог

Други теми,които може да ти бъдат интересни :

Контакти

Свържи се с нас!

Ще отговорим на всякакви въпроси и ще ви дадем информацията, от която се нуждаете.

Информация за контакти :

Последвайте ни : 

Изпрати ни запитване :